Herzlich willkommen bei Hummelman
Sie haben keine Artikel im Warenkorb.
Filters
Suchen
Close

Paperblanks

Paerpblanks

Anzeigen nach
Anzeige pro Seite

Paperblanks Maya Blue Grande blanco

Complexiteit en delicatesse door het herhalen van deze verzilverde patronen, creëert een uitgesproken schoonheid.
Het woord filigrein is afgeleid van de Latijnse woorden "filum" voor draad en "granum" voor zaad.
De met filigraan patroon versierde covers werd oorspronkelijk ontworpen en handgemaakt in Duitsland rond de 18 eeuw.
De kunst van filigraan is een bewegend bewijs van de menselijke drang om oog en geest in verrukking brengen.
€32,95

Paperblanks Aurelia Grande blanco

De inspiratie van de Aurelia designs komt uit Parijs en dateert uit de 18e eeuw, de Rococo periode. Het zijn originele kopieën van de boeken van Koning Louis XV uit de Heilige Week.
In die periode werd uitbundig gebruik gemaakt van gouden versierselen, zoals op deze kaften is terug te zien. Het is een ode aan de glorie van goud, de kleur van de zon en edelmetaal.
De oorspronkelijke designs zijn gemaakt door Pierre-Paul Dubuisson, wat zich kenmerkt door de bloemen, bladeren en vogelelementen.
Pierre-Paul en zijn vader hadden zich gespecialiseerd in het versieren met edelmetalen en werden in 1758 de officiële boekbinders van de koning.
€32,95

Paperblanks Poetry In Bloom Sketchbook Grande blanco

Het ontwerp dat op deze hoes is weergegeven, is gecentreerd rond een gevoelige plant, omringd door andere rijkelijk getinte bloemen, bladeren en vlinders.
De binding werd gebruikt voor The Sensitive Plant en Early Poems van Percy Bysshe Shelley en is een viering van de creatieve geest.
€30,95

Paperblanks Parabole Grande blanco

In de 15e eeuw vond Johannes Gutenberg het drukken uit van het beweegbare type, waardoor zijn geïllustreerde 42-regelige Gutenberg-bijbel kon worden gemaakt.
Ons hoesontwerp van Parabole reproduceert een verlichte pagina van Gisela Maschmann, wiens schilderij is gemodelleerd naar "The Judgement of Solomon" in het meesterwerk van Gutenberg.
€30,95

Paperblanks Flint Grande blanco

Gebruikmakend van de smaak van de renaissancestijl, in zijn hoogtij dagen, zijn deze fraai versierde boeken een waar genot voor de hand en het oog.
Tijdens deze opmerkelijke periode van klassieke heropleving, waren de manuscripten bekend om hun prachtig vervaardigde kaft die van fijn Marokkaans leer werd gemaakt met in goud handgemaakte delicate bladerpatronen.
Via de bloeiende handelsroutes van het Verre en het Midden-Oosten naar Europa gebracht, gaf deze stijl van versiering nieuwe levendigheid en helderheid, die niet in middeleeuwse manuscripten aanwezig was.
De tijdloze schoonheid van deze antieke boeken wordt in het heden gebracht met onze fijn vervaardigde reproducties.
€30,95

Paperblanks Restoration Grande blanco

De "Queens' Binder" was een naam die door G.D. Hobson werd gegeven aan een kleine groep Engelse boekbinders tijdens de "Gouden Eeuw van de Engelse boekbinderij".
Ze stonden erom bekend pointillé-contouren, de gestippelde omtrek te vertonen in plaats van florale voluten, krulversieringen, die in die tijd op veel grotere schaal werden gebruikt.
De kaften van deze Paperblanks boeken zijn een kopie van het in 1675 ontworpen design, door de Queens' Binder.
€30,95

Filter by:

Clear All